szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Európa-szerte gond van ezekben a percekben a facebookos Messengerrel. Az üzenetek késve vagy egyáltalán nem érkeznek meg a címzettnek. [Frissítés: újra mennek az üzenetek.]

Frissítés: nem sokkal 15 óra előtt helyreállt a Facebook Messenger működése.

Korábban írtuk:

Csütörtök délelőtt komolyabb hiba jelentkezett a Messenger üzenetküldő európai működésében.

Az online szolgáltatások állapotát nyomon követő DownDetector szerint a hiba kiterjedt:

Magyarország mellett Szlovákiában, Lengyelországban, Csehországban, Belgiumban, Francia- és Horvátországban, továbbá Egyesült Királyság, Görögország és Románia területén is probléma van most a szoftver működésével.

A panaszok alapján a megírt szövegek csak késve, vagy egyáltalán nem mennek el a szolgáltatás asztali (böngészős) felületén. Így aztán van, hogy nem is érkeznek meg a címzetthez. A mobilon valamivel jobb a helyzet, de ott is késés tapasztalható.

©

A hiba komolyságát mutatja, hogy a szerkesztőségünkben egymásnak küldött üzenetek közül több 3-4, illetve 6-8 perc után ért el a címzetthez. De olyan is volt, hogy negyedórát vagy ennél is többet kellett várni rá. A messengeres ablakokban pedig nagyrészt mindenkinél a "Nincs internetkapcsolat" hibaüzenet olvasható.

A Messengerrel legutóbb november végén támadt probléma, de akkor csak a képküldés vacakolt. A mostani egy fokkal komolyabb, és láthatóan többeket érint.

Szerdán 48 amerikai állam is beperelte a Facebookot, amelyet a monópoliumellenes törvény megsértésével vádolnak.

Ha kíváncsi a fejleményekre, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán Viktort beoltották

Orbán Viktort beoltották

Ismét emelkedik a benzin és a gázolja ára

Ismét emelkedik a benzin és a gázolja ára

Figyelmeztetnek a szakemberek: óvatosan otthon a pulzoximéterekkel

Figyelmeztetnek a szakemberek: óvatosan otthon a pulzoximéterekkel