szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nyár óta mintegy 8 millióan keresték fel az Európai Bizottság által elindított Re-Open EU nevű weboldalt, így azt most mobilalkalmazás formájában is elkészítették.

Az Európai Bizottság (EB) még a nyáron indította el a Re-open EU nevű honlapot. Az oldal célja, hogy valós idejű tájékoztatást nyújtson a határok helyzetéről és a tagállamokban elérhető közlekedési és idegenforgalmi szolgáltatásokról.

A weboldal annyira népszerű lett – az EB szerint 8 millióan keresték fel a júniusi indulás óta –, hogy az Európai Bizottság úgy döntött, kiadják a Re-Open mobilalkalmazását is, amit androidos eszközökre, valamint iPhone-okra és iPadekre is letölthetnek a felhasználók.

Az EB közleménye szerint a mobilalkalmazásnak köszönhetően az uniós polgárok egyetlen online felületen találhatnak naprakész és átfogó tájékoztatást a 27 uniós tagállamban, valamit

  • Izlandon,
  • Liechtensteinben,
  • Norvégiában és
  • Svájcban

kialakult egészségügyi helyzetről, és az egyes országokban bevezetett biztonsági és utazási intézkedésekről.

A felhasználók a nemzeti karanténintézkedésekről, tesztelési követelményekről, illetve kontaktkövető és figyelmeztető mobilalkalmazásokkal kapcsolatos legfrissebb információkról is tájékozódhatnak a weboldalon. A mind a 24 hivatalos uniós nyelven közzétett tájékoztatás az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központból és a tagállamoktól beérkező, ellenőrzött adatokon alapul.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

EU-s 5G-fejlesztések: messze vagyunk még a kitűzött céltól

A koronavírus-járvány miatt az Európai Unió több tagországában is elhalasztották az 5G-s fejlesztésekhez szükséges frekvenciapályázatok kiírását. A munka ettől függetlenül halad, csak nem olyan ütemben, ahogy az illetékesek eltervezték.

Nyárra éledhet újra a szállodaipar, ha idejében feloldják a korlátozásokat

Nyárra éledhet újra a szállodaipar, ha idejében feloldják a korlátozásokat

A Sanofi is rááll a Pfizer-vakcinára, 100 millió adagot gyárt le idén

A Sanofi is rááll a Pfizer-vakcinára, 100 millió adagot gyárt le idén

Már Tuchel irányítja a Chelsea-t, Lőw Zsolt segíti

Már Tuchel irányítja a Chelsea-t, Lőw Zsolt segíti