szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem is érdemes lefordítani magyarra a breakout szoba kifejezést (a szó egyébként kitörést jelent), a lényeg az, hogy egy online értekezlet néhány résztvevője külön is elvonulhat. A funkciót a Zoom után a Microsoft Teams ügyfelei is elérhetik.

A Zoomból már ismert breakout szobák szolgáltatás megérkezett a Microsoft Teamsbe is. Az ilyen külön helyiségek lehetővé teszik a szervezők számára, hogy például az ötletgyűjtés elősegítése érdekében alcsoportokra osszanak egy-egy találkozót. A találkozó szervezője akár 50 ilyen különhelyiséget is létrehozhat, és akár automatikusan, akár manuálisan rendelhet résztvevőket különböző helyiségekbe.

©

Nem árt tudni, hogy kizárólag az online találkozó szervezője adhat meg ilyen szobá(ka)t, és azt is csak az asztali kliensen. Viszont a megjelölt résztvevők asztali, internetes vagy mobil eszközökön is csatlakozhatnak a kitörési helyiséghez. Ugyancsak a szervező nevezheti át és törölheti a szobákat, ha a szükség úgy hozná. Ugyancsak bármikor visszahívhatják a résztvevőket a „főtalálkozóra”.

©

Miután a breakout helyiségek is Teams-találkozók, az összes olyan innováció, ami interaktívvá és intelligenssé teszi a Teams értekezleteket, a különszobákon belül is elérhető. Ugyanez igaz azokra a szolgáltatásokra is, amelyek abban segítenek, hogy a csapatok találkozói valóban biztonságosak legyenek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!