szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a Netflix lényege a videó, esetenként előfordulhat, hogy csak a hangra vagyunk kíváncsiak. A jövőben ez sem lehet gond a legismertebb videostreaming szolgáltatónál, pontosabban a Netflix androidos változatánál.

Úgy tűnik, meglehetősen sok energiát öl a Netflix az androidos appjába: korábban már változó lejátszási sebességet és képernyőzár funkciót is kapott az alkalmazás, mostantól pedig podcast-szerű élményhez juthatnak a felhasználók: lehetőség lesz a háttérben történő hanglejátszásra, ami mobiladatot spórolhat, illetve lehetővé teszi, hogy simán csak hallgassuk kedvenc sorozatunk történéseit.

A funkcióra még októberben hívta fel a figyelmet az XDA Developers, azonban ők is csak egy alkalmazás vizsgálata közben leltek rá, viszont élesben még nem működött. Most viszont néhány előfizetőhöz meg is érkezett a funkció szerveroldali frissítés részeként – adta hírül az Android Police.

©

Az érintetteknél a teljes képernyős videolejátszás felső részén megjelenik egy új, Video off gomb. Ezt megérintve bekapcsolódik az audio mód, így a kép eltűnik, csak egy üres képernyő marad. Ezen ottmaradnak a lejátszásvezérlők (pl. gyorsítás, előre-, hátra ugrás stb.) Még a fényerőt állító csúszka sem tűnik el, bár ebben a módban nem sok értelme van. Egyébként a Beállításokban is megjelenik az Audio only lehetőség, ami mögött egy felugró menü rejlik, ebben lehet kiválasztani, hogy mikor legyen aktív ez a funkció.

©

Persze meggondolandó, mikor érdemes erre a lehetőségre váltani, egy pörgős, elsősorban a vizualitásra fókuszáló sorozatnál nem feltétlenül előnyös, viszont egy stand-up műsornál vagy egy dokumentumfilmnél akár meg is érheti. Érdekes, hogy akár nyelvgyakorlásra is használható megoldás lehet, ha – amennyiben elérhető – a feliratokat és a „csak hangot” kombinálja valaki. Időbe kerül persze, hogy minden érintetthez eljusson az újdonság, úgyhogy időnként érdemes meggyőződni arról, hogy az androidos Netflixünk a lehető legaktuálisabb állapotban van-e.

Amúgy maga a Netflix is készít podcasteket, azonban – kissé ironikusan – ezek csak az Apple Podcastsnél, a Spotify-on és egyéb hangalapú szolgáltatásoknál érhetőek el. Persze könnyen lehet, hogy ez változni fog a jövőben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Premier: Víg Mihály legendás dalát dolgozta fel Pátkai Rozina

Premier: Víg Mihály legendás dalát dolgozta fel Pátkai Rozina

Portik szerint rendőrök megbízására húzta csőbe Gyárfást és Princzet

Portik szerint rendőrök megbízására húzta csőbe Gyárfást és Princzet

Megint beteg demokráciának nevezte a magyart Vera Jourová

Megint beteg demokráciának nevezte a magyart Vera Jourová