szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google nemrég felvásárolta a Neverware nevű fejlesztőcéget, amely a Chrome OS nyílt forráskódú változatára támaszkodva összehozta, hogy bármilyen számítógépre telepíteni lehessen az operációs rendszert.

A Chrome OS apró szépséghibája, hogy hivatalosan csak a Chromebookokon, előre telepítve érhető el a szoftver, pedig igény lenne arra, hogy például a régebbi, lassabb PC-kre is fel lehessen tenni a kevés erőforrást igénylő rendszert – így aztán még évekig jól használható marad a számítógép.

Ezt vette észre néhány éve a Neverware nevű amerikai cég, amely a Chrome OS nyílt forráskódú változatára támaszkodva megalkotta a CloudReady operációs rendszert, amivel ezt már meg lehetett tenni.

©

A Google-nek megtetszhetett ez a modell, erről árulkodik, hogy nemrég felvásárolta a Neverware-t. A vállalat azt tervezi, hogy a CloudReadyből hivatalos Chrome OS-kiadást készít.

[A Google szerint kár Windowst használni, mert már lejárt lemez]

Bár elméletileg túl sok értelme nem volt a felvásárlásnak – a Google ugyanis bejelentette: nem tervez átalakításokat a rendszerben –, mégis komoly pozitív hozadéka lehet a felhasználók számára. Eddig ugyanis a Google nem támogatta a CloudReadyt, ami többek között azt is jelentette: nem lehetett rá az androidos alkalmazásokat telepíteni úgy, ahogy egyébként a Chrome OS-re lehet. Ez a jövőben megváltozhat, aminek minden bizonnyal örülnek majd a felhasználók.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tíz orvos és 50 ápoló távozott a győri kórházból

Tíz orvos és 50 ápoló távozott a győri kórházból

A számok azt mutatják: most kezd belendülni a harmadik hullám

A számok azt mutatják: most kezd belendülni a harmadik hullám

Kapcsolatot találtak a rendszeres húsfogyasztás és több betegség között

Kapcsolatot találtak a rendszeres húsfogyasztás és több betegség között