szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szputnyik V gyártója szerint nem mérték fel maradéktalanul az oltóanyag daganatos betegekre gyakorolt hatását.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Magyarország 2 millió Szuptnyik V vakcinát tud vásárolni – közölte korábban Müller Cecília. Az országos tiszti főorvos hozzátette, hogy minden gyártási tételt leellenőriznek majd.

Az RTL Klub arról számolt be, hogy a gyártó cég módosította az orosz oltóanyag leírását.

Óvatosságra intenek a daganatos betegeknél, azt írják, a vakcinának az ilyen páciensekre gyakorolt hatását még nem mérték fel maradéktalanul.

A Szputnyik V alkalmazási útmutatója szerint több krónikus betegségnél, például a cukorbetegeknél, a pajzsmirigybetegeknél, a máj- és vesebetegeknél, a szívbetegeknél vagy az epilepsziában szenvedőknél is kockázatos lehet az orosz vakcina.

Magyarországon összességében ez több millió embert is érinthet, mondta a a csatornának Komáromi Zoltán háziorvos, a DK szakpolitikusa.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Serdült Viktória Tech

Hatásos? Drága? Titokzatos? Minden, amit az orosz Szputnyik V vakcináról tudni lehet

Modern technológián alapuló, jó hatékonyságú vakcina a Szputnyik V, a probléma az, hogy a 3-as fázisú klinikai kísérletek előzetes eredményeit még nem publikálták – röviden így lehetne összefoglalni, mit lehet tudni az orosz oltóanyagról, amelyből egymillió ember beoltására elegendő adagot vett a magyar kormány. A szerződések nem nyilvánosak, de becslések szerint 5,9 milliárd forintot fizethettünk értük, amit az orosz és a magyar fél is sikerként tud majd kommunikálni. A Szputnyikkal szembeni ellenérzés a lakosság körében nem csökkent, az Európai Unió viszont hajlik az engedélyezés felé.

Koronavírussal került kórházba Bányai Gábor fideszes parlamenti képviselő

Koronavírussal került kórházba Bányai Gábor fideszes parlamenti képviselő

1,27 millió ember halhat meg rákbetegség miatt 2021-ben az Európai Unióban

1,27 millió ember halhat meg rákbetegség miatt 2021-ben az Európai Unióban

Hiába a republikánus többség, nem őrzi Trump örökségét az amerikai legfelsőbb bíróság

Hiába a republikánus többség, nem őrzi Trump örökségét az amerikai legfelsőbb bíróság