szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebook napokon belül újra engedélyezi Ausztráliában is a hírek megosztását, a kormány pedig kiegészíti a médiapiacot szabályozó törvényt.

Hat nappal az után, hogy a Facebook úgy döntött, Ausztráliában nem engedélyezi a hírek közzétételét és megosztását, az ausztrál kormány bejelentette, hogy hamarosan újra megjelenhetnek a hírek Facebookon – írta a BBC.

Az ausztrál kormány egyelőre annyit közölt, hogy a Facebook a napokban áll vissza az országban a régi rendre. Az nem derült ki, hogy ez a techcég vagy a kormány visszakozása miatt történik-e meg, annyit bejelentettek, hogy a törvényt, amely miatt a Facebook és a kormány egymásnak ugrott, kiegészítik, de hogy pontosan mivel, azt még nem tették hozzá.

Az ausztrál parlamentben még decemberben kezdeményezték egy, a médiapiacot szabályozó kódex bevezetését, amely rákényszerítené elsősorban a Google-t és a Facebookot, hogy fizessenek az ausztrál sajtóorgánumokból átvett hírtartalmakért. Erre válaszul döntött úgy a Facebook, hogy nem lehet az országban híreket megosztani. Campbell Brown, a Facebook alelnöke azt nyilatkozta: az ausztrál kormány megnyugtatta őket, hogy továbbra is ők dönthetik el, a saját platformjukon mely médiumok hírei jelenhetnek meg, vagyis nem kell minden egyes hírszolgáltatóval külön-külön tárgyalni a kompenzációról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Még egyeduralkodó a Tesla Amerikában, de lehet, hogy nem sokáig

Még egyeduralkodó a Tesla Amerikában, de lehet, hogy nem sokáig

Itt vannak az első részletek Harry herceg és Meghan Markle interjújából

Itt vannak az első részletek Harry herceg és Meghan Markle interjújából

Már csak a magyarok 5 százaléka nem használt soha bankkártyát

Már csak a magyarok 5 százaléka nem használt soha bankkártyát