szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Igencsak elcsodálkozhatott egy kínai hölgy, amikor kibontotta a megrendelt iPhone 12 Pro Max dobozát. A várva várt telefon helyett egy joghurtot talált benne.

Az Apple történetének egyik legsikeresebb iPhone-családja a 2020-as sorozat, ennek köszönhetik a cupertinóiak, hogy maguk mögé utasíthatták a Samsungot, és a világ legsikeresebb telefongyártójává válhattak a tavalyi év utolsó negyedévében.

Drágasága ellenére veszik, mint a cukrot az új 5G-s modelleket, s így tett egy kínai felhasználó is. Megrendelte a több mint 1500 dolláros, 256 GB-os iPhone 12 Pro Maxet a hivatalos Apple hivatalos weboldaláról (azaz nem viszonteladótól), majd izgatottan várta a készüléket. Ez időben meg is érkezett egy közeli csomagmegőrzőbe, azonban amikor a hölgy otthon kibontotta a sértetlennek tűnő dobozt, valami furát talált benne. Persze ezen is volt alma, de nem a jól ismert logó, ugyanis egy almaízű joghurt lapult a csomagban a telefon helyett. A csalódott vásárló azonnal képeket készített, amelyeket gyorsan fel is töltötte a Weibo közösségi oldalra.

©

A telefont közvetlenül az Apple-től rendelték, de egyelőre senki sem gondolja, hogy a gyártó a hibás, sokkal inkább az a gyanú, hogy a szállítás során történhetett a csere. A szállításért felelős, a China Post alá tartozó Express Mail Service viszont elutasítja ezt, úgyhogy megindult a vizsgálat. Ügyfélszolgálati munkatársuk elmondta a Global Timesnak, hogy kollegákat neveztek ki, hogy külön foglalkozzanak az esettel. Az Apple is hasonló választ adott, mondván, hogy a vizsgálat még tart. Az egyik jogi szakértő azt a lehetőséget sem zárta ki, hogy a hölgy esetleg egy csaló weboldalon rendelt, amely az Apple „hivatalos” webhelyének álcázta magát. Azt is javasolja az online vásárlóknak, hogy fizetés előtt ellenőrizzék, hogy valóban a hivatalos webhelyen vannak-e, illetve még a futár jelenlétében bontsák ki a csomagot.

Mindenesetre miután a telefonok egyedi sorozatszámmal vannak ellátva, így nem lesz nehéz nyomon követni az eszközt, ha azt aktiválják. Az Apple egyéb információkkal is segítheti a rendőröket az eszköz megtalálásában.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megkapta az engedélyt az utóbbi idők legérdekesebb telefonja – csak már nincs, aki legyártsa

Megkapta az engedélyt az utóbbi idők legérdekesebb telefonja – csak már nincs, aki legyártsa

Doku360: A család sem aludna jól, ha azon aggódnék, hogy ez kockázatos

Doku360: A család sem aludna jól, ha azon aggódnék, hogy ez kockázatos

Pénteken jelenik meg a Samsung legbiztonságosabb telefonja

Pénteken jelenik meg a Samsung legbiztonságosabb telefonja