szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár ma a legtöbbször a Zoomról vagy a Microsoft Teamsről hallani, a Ciscónak is van saját online konferencia technológiája, a Cisco WebEx. Ehhez érkezett most valós idejű fordító szolgáltatás, igen sok nyelvre.

Valós idejű fordítást jelentett be a Cisco gyorsan növekvő videokonferencia platformja, a WebEx számára. A szolgáltatás egyelőre még csak egyfajta előzetes, májusban érhető majd el a teljes változat. Felirattá fordítja az angol nyelvet, több mint 100 nyelv bármelyikén. Ez pedig igen nagy előrelépés, korábban ugyanis csak tíz nyelvre lehetett fordítani.

A valós idejű fordítás több mint 100 nyelvre elősegíti az „egyenlő versenyfeltételek megteremtését a felhasználók számára olyan tényezőktől függetlenül, mint a nyelv vagy a földrajzi helyzet" – mondta el egy közleményben a Cisco képviselője, hozzátéve, hogy fontos elem a csapatok közötti jobb kommunikáció és együttműködés ösztönzésében is.

©

A Cisco szerint a szolgáltatás egyértelmű pénzmegtakarítást jelenthet a szervezetek számára. A Metrigy nemrégiben készített intelligens virtuális asszisztensekről szóló jelentéséből ugyanis kiderül, hogy a távkonferenciák résztvevőinek közel 24 százaléka olyan találkozókat tart, amelyek nem angol anyanyelvűek. A résztvevők több mint a fele harmadik fél szolgáltatásait használta az értekezletek más nyelvekre történő lefordításához, és ennek összege értekezletenként átlagosan 172 dollár (ez az összeg körülbelül 50 ezer forintnak felel meg).

A felhőalapú virtuális webes megbeszélések és videokonferenciák bonyolítására használható WebExet – mutat rá a ZDNet – a többi videokonferencia és felhőalapú együttműködési eszközhöz hasonlóan, sokkal többen használják a Covid-19 járvány kezdete óta. A hónap elején, amikor közzétette negyedéves pénzügyi eredményeit, arról számolt be a Cisco, hogy platformja, amely közel 600 millió negyedéves átlagos felhasználóval rendelkezik, és havonta több mint 6 milliárd hívást kapcsol össze globálisan, kétszámjegyű árbevétel-növekedést ért el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az oroszok visszakérték, most mégis a magyarok vizsgálhatják be a szlovákoknak leszállított Szputnyik vakcinákat

Az oroszok visszakérték, most mégis a magyarok vizsgálhatják be a szlovákoknak leszállított Szputnyik vakcinákat

És akkor 2,5 millió beoltott kellett ahhoz, hogy a kormány végre korlátozza a bolti tumultust

És akkor 2,5 millió beoltott kellett ahhoz, hogy a kormány végre korlátozza a bolti tumultust

Szerda éjfélig ingyen megtekinthető Szomjas György filmje, a Talpuk alatt fütyül a szél

Szerda éjfélig ingyen megtekinthető Szomjas György filmje, a Talpuk alatt fütyül a szél