szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 36 éves Clint Butler nehezen bírta a bujkálást, ezért úgy döntött, elsétál egy lemezes Black Ops Cold War játékért. Rosszul tette.

Hónapokon át bujkált a hatóságok elől egy Clint Butler nevű szökött rab, de végül mégis rendőrkézre került, méghozzá egy videojáték miatt: a bűnöző egy lemezes Call of Dutyra, egész pontosan a tavaly megjelent Black Ops Cold Warra vágyott, ám a vásárlásig már el sem jutott.

A férfi még tavaly novemberben távozott engedély nélkül egy angliai nyitott börtönből. A szökött fegyenc West Midlands lezárt területén sétálgatott, amikor egy a járőrt megpillantva ő és társa hirtelen irányt váltott. Az egyenruhás ezt látva a nyomukba eredt, és igazoltatta őket.

Némi közjáték után Butler ágyékon rúgta a rendőrt, majd menekülőre fogta, de a tiszt résen volt, és cselekvőképtelenné tette. A rab ezután megpróbálta átverni a törvény emberét, ám hamar kiderült, hogy az általa megadott név hamis, a feltartóztatott férfi pedig egy szökött rab, akit hónapok óta keresnek.

Az akcióért Butler eredeti, 17 évig tartó büntetését a szökés miatt további 13 hónappal, a rendőr ellen elkövetett támadásért pedig további 6 hónappal hosszabbították meg az illetékesek. A férfi egyébként fegyverrel való visszaélés és rablás miatt került rács mögé. Eredetileg 2024-ben szabadult volna.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mi az: ha becsukja 4 percre, megöli a koronavírust (is)?

Mi az: ha becsukja 4 percre, megöli a koronavírust (is)?

EUobserver: A járvány komolyan árthat a kelet-európai populistáknak

EUobserver: A járvány komolyan árthat a kelet-európai populistáknak

Fehér Norbert rátámadt a spanyol börtönőrökre, öt embert küldött kórházba

Fehér Norbert rátámadt a spanyol börtönőrökre, öt embert küldött kórházba