szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A profi videojátékosok versenyein óriási pénzek forognak kockán, a rendszert pedig nem nehéz megkerülni.

A Counter-Strike: Global Offensive már több éve az egyik legnépszerűbb online játék, amely köré versenyeket is szerveznek. Az ilyen események nem ritkán komoly pénznyereménnyel kecsegtetnek, főleg ha nagyobb szponzorok is támogatják a megvalósulásukat. De ahogy minden sportágban, úgy a videojátékos közegben is előfordulhatnak csalók, illetve olyan csoportok, amelyek a meccsek külső befolyásolását tűzték ki célul.

A Kotaku szerint a híres észak-amerikai MDL-ben (Mountain Dew League) is tapasztalni gyanús tevékenységeket, ezek kivizsgálásába pedig a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is bekapcsolódott. A hatóság nem a játékosokat ellenőrzi, elsősorban nyomok után kutat. Olyan dolgokat vizsgálnak, amelyek felvetik a sportfogadásokkal visszaélések gyanúját.

Az ügynökök munkáját az ESIC (Esports Integrity Commission) is segíti, amely állítólag több olyan üzenetváltásra bukkant, melyekben profi játékosok a saját meccsük megbundázására tesznek javaslatot. Az eddig elvégzett nyomozói munka során azt már kiderítették, hogy egy egész csoport foglalkozhat a profi mérkőzések szabotálásával.

Az ESIC korábban 35 profi játékost tiltott el a Counter-Strike-tól, mert a saját mérkőzésük ellen fogadtak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Letarolta a közútkezelő járművét egy kamion az M1-esen – videó a helyszínről

Letarolta a közútkezelő járművét egy kamion az M1-esen – videó a helyszínről

Család- vagy kerékpárosbarát védjegy is jöhet a hazai vendéglátásban

Család- vagy kerékpárosbarát védjegy is jöhet a hazai vendéglátásban

Szerbiában megmérték a vakcinák hatásosságát: a nagy vesztes az, akit nem oltottak be

Szerbiában megmérték a vakcinák hatásosságát: a nagy vesztes az, akit nem oltottak be