szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb funkciót tesztel a WhatsApp: mondhatni automatizálná a szöveghez passzoló matrica küldését.

Amióta kiderült, hogy megváltoznak a felhasználói feltételek a WhatsAppban, az üzenetküldő szolgáltatás, egyfajta gyógyírként, újabb és újabb funkciókkal kísérletezik. Például változtatható sebességű lejátszással vagy a 24 óra után eltűnő üzenetekkel.

A WhatsApp kódjaiban kutakodó WABetaInfo a napokban egy újabb készülő funkcióra derített fényt: könnyebbé válik a matricák hozzáadása a csevegésekhez, persze ez most az angol nyelvre vonatkozik.

Jelenleg is könnyen lehet matricákat keresni kulcsszavak (happy/boldog, love/szerelem, sad/szomorú) alapján, ha megnyomják a matrica gombot, azonban a WhatsApp azt szeretné, ha a matricajavaslat rögtön a szövegmezőbe kerülne a leírt szó alapján. Amennyiben vannak javaslatok, a matrica parancsikon más színnel kezd majd világítani. Miután ezt megérinti a felhasználó, eltűnik a billentyűzet, és máris lehet válogatni a kapcsolódó matricák közül. Az új funkciót egyelőre még nem lehet elérni, azonban a WABetainfónak sikerült aktiválnia a WhatsApp egy következő verziójában.

Hasonló tulajdonság – jegyzi meg az Android Police – már elérhető a konkurens termékekben: a Telegram például matricajavaslatot ad a beviteli mezőbe szúrt hangulatjelek alapján.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!