szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Áttételesen ugyan, de a nyári szárazság okozta a franciaországi Tarn-szurdokban évek óta megfigyelt tömeges kutyaelhullást.

Mint állatorvosi vizsgálatok megállapították, az ebek ittak a helyi folyók vizéből, s ez okozta a vesztüket. A víz ugyanis szárazság idején magas koncentrációban tartalmaz rovarirtószert és mérgező algákat.

Az emlékezetes, roppant aszályos 2002-es nyáron 26 kutyán jelentkeztek mérgezési tünetek a turisták által kedvelt Tarn-szurdokban; közülük húsz állat elpusztult. A következő nyáron hasonló volt a helyzet. Csupán a csapadékos tavalyi évben nem hullott el egyetlen eb sem a térségben.

A kiszáradó folyókban fokozódik a beléjük került vegyszerek töménysége. Ráadásul az apadó vízszint stresszt vált ki a folyóban élő algák szervezetében, miáltal mérgek jönnek létre a testükben - magyarázzák az ebpusztulást szakértők. A jelenség az idei nyáron ismét felütötte fejét: három kutya elhullását okozta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Interjú

"A póráz nem a kutya alkotórésze"

Ha a felsőoktatási reform úgy valósul meg, ahogy most Magyar Bálint és az általa vezetett Oktatási Minisztérium szeretné, a magyar felsőoktatás színvonala tovább hanyatlik, a diplomák átlagos értéke zuhanni fog - ettől tart Keszei Ernő (53 éves), a készülő felsőoktatási törvény szakmai kritikusait tömörítő Egyesület a Felsőoktatásért és Kutatásért alapító tagja.

MTI Világ

Magyar dobogósok a mentőkutya-vébén

A magyar kutyák ezüst és bronz érmet, valamint kilencedik és tizenhatodik helyezést szereztek az idei Mentőkutya Világbajnokságon, a dél-franciaországi La Grande Motte-ban. A versenyen 15 országból több mint 100 kutya indult.

hvg.hu Itthon

Kutyagumi - a főváros színfoltja

Az országban egymillió kutya van, de anyagcseréjük elsősorban a fővárosban jelent problémát. Az állattartók több zöldterületet, akik kutyagumiba lépnek pedig súlyosabb szankciókat sürgetnek.

MTI Világ

Bírság az elmaradt kutyasétáltatásokért

A kutyatulajdonosok kötelesek ebüket naponta legalább háromszor megsétáltatni, különben akár 500 euró (125 ezer forint) bírságot is fizethetnek - ez áll a torinói városi tanács rendelkezéstervében.

Kilenc utassal borult árokba két autó Csorvásnál

Kilenc utassal borult árokba két autó Csorvásnál

Százmilliós nyereséget termelt koronavírus-teszteléssel egy újlengyeli cég

Százmilliós nyereséget termelt koronavírus-teszteléssel egy újlengyeli cég

Torkán akadt a cseh külügynek egy pesti cseh filmfesztiválra szánt orbánozó videóüzenet

Torkán akadt a cseh külügynek egy pesti cseh filmfesztiválra szánt orbánozó videóüzenet