szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön közölte: felhagy a sertésinfluenza elnevezés használatával, hogy ne adjon okot félreértésre a sertések járványügyi veszélyességére vonatkozóan.

Dick Thompson, a WHO szóvivője Genfben elmondta, hogy a szervezet mostantól a tudományos meghatározásnak megfelelő, A-típusú H1N1-es influenza vírus elnevezést használja majd.

A szóvivő lépést azzal indokolta, hogy az agráripar és az ENSZ élelmezésügyi ügynöksége aggodalmát fejezte ki, amiért az eddig használt sertésinfluenza elnevezés félrevezeti a fogyasztókat, és számos országban a disznók kényszervágásának értelmetlen elrendeléséhez vezet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Nyugtató zenét gyártottak a sertésinfluenzából

Sertésinfluenza Hemagglutinin címmel készített zenét Stephan Zielinski programja, amely a vírus génjét aminosavakra "fordította le", majd ezek sorrendjéből és struktúrájából dallamokat és ritmust generált.

MTI Világ

Az ENSZ BT elé került a sertésinfluenza ügye

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé került szerdán a sertésinfluenza ügye; a soros elnöki tisztséget betöltő Mexikó külügyminisztere a nemzetközi szervezetek szerepét és a nemzetközi együttműködés fontosságát hangsúlyozta az egészségügyi válság kezelésében.