Slota: Orbán meg akarja változtatni a trianoni szerződést

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Ján Slota szerint a magyar miniszterelnök a Jobbik politikusaival megegyezően úgy tekint Szlovákiára, mint az ellopott földre, és meg akarja változtatni a trianoni szerződést.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Jobbik politikusaival megegyezően úgy tekint Szlovákiára, mint az ellopott földre és meg akarja változtatni a trianoni szerződést, amely a Szlovák Köztársaság létezésének alapja - jelentette ki Ján Slota, a szlovák politikai spektrum jobb szélén elhelyezkedő Szlovák Nemzeti Párt (SNS) szélsőséges kijelentéseiről ismert elnöke hétfőn pártja trencséni kampányrendezvényén - közölte a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

"A Magyar Köztársaság miniszterelnökének kijelentései nagyon agresszívak. A Magyar Köztársaság alkotmánya (...) egyenlőségjelet tesz Magyarország és a történelmi Magyarország közé" - jelentette ki Slota. Az SNS trencséni kampányrendezvényére csaknem 250 érdeklődő látogatott el. A párt a kampánygyűlés helyszínén is folytatta aláírásgyűjtő akcióját, amelynek célja: népszavazást kiírni arról, hogy a közhivatalokban kizárólag a szlovák nyelvet lehessen használni.

"Ján Slotának, a Szlovák Nemzeti Párt elnökének Magyarországgal és magyarországi politikusokkal kapcsolatban - utóbbi időben - tett megnyilatkozásai nem a politikai valóságról, hanem az ő kényszerképzeteiről szólnak, melyek kötetben összefoglalva tanulságos példatárául szolgálhatnak az addiktológia és a pszichiátria tudományának" - reagált a szlovák politikus legújabb kijelentéseire kedden Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes.