szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ausztrália erkölcsi támogatást ígért hétfőn az Egyesült Államoknak a Szíria elleni katonai csapáshoz, míg Új-Zéland közölte, hogy további információkra van szüksége. John Kerry amerikai külügyminiszter személyesen telefonált hivatali partnereinek a két országban.

Kerry arra törekszik, hogy legalább valamilyen nemzetközi támogatást szerezzen egy esetleges amerikai katonai csapáshoz, miután a damaszkuszi kormányt vegyifegyver-támadással vádolta meg.

Patrick Low, az ausztrál külügyminiszter szóvivője hétfőn elmondta: Kerry a múlt héten beszélt telefonon Bob Carr ausztrál külügyminiszterrel. Tájékoztatása szerint Kerry nem kért katonai támogatást, Ausztrália pedig nem is ajánlott fel ilyet. A szóvivő annyit tett mindehhez hozzá, hogy Ausztrália támogatja a készülő amerikai akciót.

John Key új-zélandi kormányfő arról számolt be, hogy Kerry a hét végén hívta telefonon Murray McCully külügyminisztert. Ennek során McCully kifejtette, hogy Új-Zéland a katonai csapás előtt szeretné felmérni a lehetséges lépéseket, mielőtt közölné álláspontját.

Az AP amerikai hírügynökség anyagában kiemelte, hogy az Egyesült Államoknak nincs széles körű nemzetközi támogatottsága egy katonai művelethez. Eddig csupán Franciaország jelentette be, hogy csatlakozna az akcióhoz. A kulcsfontosságú szövetséges Nagy-Britannia parlamentje a múlt héten tartott szavazáson elutasította a katonai csapás támogatását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Miért is baj, ha ecstasyt találnak valakinél, mint Szájer Józsefnél?

Miért is baj, ha ecstasyt találnak valakinél, mint Szájer Józsefnél?

A hideg miatt több mobilkórházban is elromlott a fűtőberendezés Romániában

A hideg miatt több mobilkórházban is elromlott a fűtőberendezés Romániában

Tállai: A kormány megvédi az embereket az önkormányzati adóemeléstől

Tállai: A kormány megvédi az embereket az önkormányzati adóemeléstől