Az ENSZ szerint Magyarország nem nyögi a menekülteket – térképek

Az ENSZ szerint Magyarország nem nyögi a menekülteket – térképek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A világ migránsainak 85 százaléka Afrikában, illetve a Közel-Keleten él. Az európai országok közül az ENSZ térképe szerint Franciaország, Németország, illetve kisebb mértékben Nagy-Britannia részesül leginkább a menekültproblémából. Térségünkben Ausztria és Szerbia a legérintettebbek, Magyarország térképén egy apró pötty sem jelzi a sokat emlegetett migrációs nyomást.

A világ fő menekülő útvonalait bemutató térképgyűjteményt tett közzé a New York Times. A térképeket az ENSZ menekültügyi főbiztosa bocsátotta az amerikai lap rendelkezésére.

– 60 millióan menekültek el otthonukból üldöztetés és fegyveres konfliktusok elől. Ez az ENSZ által valaha mért legnagyobb szám. A menekülők közül 14 millióan tavaly keltek útra.

©

A térképeket nagy méretben itt tudja megtekinteni.

– Szíria lakosságának csaknem fele, 11,6 millió ember volt kénytelen elhagyni otthonát. Nagy részük az ország határain belül maradt, 3,9 millió ember jutott ki az országból 2014 végéig, közülük csaknem mindenki a Közel-Keleten maradt, töredékük jutott el Európába, illetve az Egyesült Államokba.

©

– A véres afrikai háborúk következményeként körülbelül 15 millió ember hagyta el otthonát Afrikában. Nagyon nagy többségük a kontinensen marad, ott keres menedéket.

©

– A világ migránsainak 85 százaléka Afrikában, illetve a Közel-Keleten él. Az európai országok közül az ENSZ térképe szerint Franciaország, Németország, illetve kisebb mértékben Nagy-Britannia részesül leginkább a menekültproblémából. Térségünkben Ausztria és Szerbia a legérintettebbek, Magyarország térképén egy apró pötty sem jelzi a sokat emlegetett migrációs nyomást.

©

– A menekültek óriási tömegével olyan országok kénytelenek leginkább szembenézni, mint Etiópia, amely 665 ezer migránst fogadott be 2014-ben. Ugyanabban az évben az Egyesült Államok és Franciaország együttesen 760 ezer menekültet fogadott.

©