szerző:
hvg.hu

A Donald Trumpot gyakran bíráló színész szerint egyre rosszabbul politizál az amerikai elnök. A The Guardiannak adott interjújában arról is beszélt, mit érzett, amikor egy fanatikus Trump-hívő csőbombát küldött neki.

„Amikor Trump elnök lett, úgy gondoltam, adjunk neki egy esélyt, nézzük meg, mit csinál, hátha jobb lesz. De csak egyre rosszabbá válnak a dolgok. Úgy tűnik, Trump igazi rasszista, egy ideig úgy gondoltam, hogy Trump, mint igazi New York-i, megérti a város sokszínűségét. De a valóságban rosszabb, mint véltem, s ez szégyen, és nagyon rossz az ország számára” – idézte De Nirót a The Guardian című brit lap. Arra a kérdésre válaszolva, hogy a fehér felsőbbrendűséget hirdető embernek, illetve fasisztának tartja-e Trumot, közölte: „Igen, s nagyon rossz helyzet alakulhat ki az országban. Korábban az emberek nevettek Hitleren, nevettek Mussolinin, és a többi diktátoron. Az összes despota nevetséges. Az aggaszt, hogy sokan példaképként tekinthetnek majd Trumpra. Ezek közül többen okosabbnak tűnhetnek majd Trumpnál, és ugyan ugyanazt akarják, mint Trump, ám sokkal színesebb egyéniségnek tűnnek majd és sokkal tovább juthatnak el és így despotaként sokkal nagyobb kárt okozhatnak” – magyarázta a színész.

De Niro arról is beszélt, hogy hat gyermeke van, s egyikük meleg. „Egyikük meleg, s aggódik a miatt, hogy zaklathatják őt. Beszéltünk már erről” – mondta a színész. Azt is megemlítette, hogy sokkal óvatosabban kell élnie azóta, hogy egy fanatikus Trump-hívő, Cesar Sayoc – akit már őrizetbe vettek a rendőrök – néhány hónappal ezelőtt az ő tulajdonában lévő étterembe küldött egy De Nirónak szánt csőbombát. „Persze, hogy aggódom. Ilyen az élet, óvatosnak kell lenni.

De Niro már többször is támadta Trumpot, korábban disznónak és kutyának nevezte az elnököt, majd azt is közölte, legszívesebben arcon csapná. A Guardian megkérdezte, kitiltaná-e Trumpot a tulajdonában lévő éttermekből. „Ha besétálna abba az étterembe, ahol vagyok, azonnal távoznék. Nem akarnék többet ott lenni” – mondta.

Szerinte a demokratáknak agresszívabban kellene politizálniuk. „Tűzzel kel a tűz ellen harcolni. Nevén kell nevezni a dolgokat, lehet ezt elegánsan is csinálni, de közben keménynek és kitartónak kell lenni” – magyarázta. Trump általában válaszolni szokott a népszerű liberális színész nyilatkozataira, és arra szokott hivatkozni, hogy De Niro azért beszél „butaságokat”, mert színészi pályáján túl sok ütést kapott a fejére.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ez az öt szám 1944 millió forintot érhet

Ez az öt szám 1944 millió forintot érhet

A berlini falig mentek a magyar tüntetők

A berlini falig mentek a magyar tüntetők

Az Európai Bizottság megvétozza a Siemens és az Alstom vasúti üzletágának egyesülését

Az Európai Bizottság megvétozza a Siemens és az Alstom vasúti üzletágának egyesülését

Időutazásra hív ez a régi, de alig használt 3-as BMW

Időutazásra hív ez a régi, de alig használt 3-as BMW

Ahmed H. idegenrendészeti őrizetben várja a papírjait, utána felteszik a repülőre

Ahmed H. idegenrendészeti őrizetben várja a papírjait, utána felteszik a repülőre

"Ki akarja kimosni Bayer Zsolt száját?" - összeállt az ellenzék és a szakszervezetek Tatabányán

"Ki akarja kimosni Bayer Zsolt száját?" - összeállt az ellenzék és a szakszervezetek Tatabányán