szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy faluba küldték el papnak az egyik magnyitogorszki ortodox atyát, akinek a feleséges súlyos bűnt követett el: a nagyböjt idején részt vett egy szépségversenyen, sőt még meg is nyerte azt.

Okszana Zotova – a szépségverseny győztese – egyébként egy magnyitogorszki szépségszalont vezet, s már korábban is „bűnözött”: egyszer fürdőruhában pózolt a helyi fényképészek előtt. A szépségversenyen való indulás tényéről egy névtelen feljelentő számolt be az egyik internetes oldalnak, s ahogy megjelent a hír, Szergej Zotov atyát a várostól 65 kilométerre lévő Fersampenuaz nevű faluba száműzték. A döntés nem szól örökéletre: az ortodox egyház vezetői közölték, ha Okszana megbánja tettét, férjét visszahelyezik az Urálban lévő Magnyitogorszkba.

„Nagy bűn, ha egy pap felesége mutogatja magát. Milyen pap az, aki még a saját családját sem képes kontroll alatt tartani. Hogyan fogja vezetni a nyáját” – hangsúlyozta a büntetést kiszabó Fjodor Zaprikin. Szergej atya – aligha tehetett mást – megköszönte, hogy csak enyhe büntetést kapott, ám azt azért kifogásolta, hogy felesége számtalan sértő kommentet kapott a különféle közösségi oldalakon.

Azért olyanok is akadtak, akik védelmükbe vették a helyi szépségkirálynőt. „Miért ne élvezhetné az életét? S miért hiszi valaki, hogy a papok egytől egyik bűntelenek. Ők is átlagos emberek, csak jó állásuk van” – írta az egyik kommentelő. A másik pedig azt kérdezte, hol van megírva a Bibliában, hogy egy papnak nem lehet csinos felesége?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarországon is elérhetővé válik az EKG-funkció a Samsung okosóráiban

Magyarországon is elérhetővé válik az EKG-funkció a Samsung okosóráiban

Radar360: Bizalmat keltő szennyvízvizsgálat, bizalmatlanság az orosz vakcina körül

Radar360: Bizalmat keltő szennyvízvizsgálat, bizalmatlanság az orosz vakcina körül

Állami pénzből bővülhet a fővárosi CT és MR diagnosztikai ellátás

Állami pénzből bővülhet a fővárosi CT és MR diagnosztikai ellátás