szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Húsz szélsőjobboldali aktivista vett részt az Adolf Hitler születésnapja alkalmából a nyugat-németországi Ingelheimben tartott felvonuláson. Az ellentüntetők kétezren voltak.

A Frankfurt közelében lévő város központjában igencsak nagy tömeg gyűlt össze az után, hogy az illetékes bíróság visszavonta a Hitler-felvonulásra korábban kimondott tilalmat, s engedélyezte a menetet. A neonácik Hitler születésének 130. évfordulójáról akartak megemlékezni, s ötven résztvevőre számítottak, de csak húszan jöttek el. Az ellentüntetők legalább kétezren voltak, s akkora zajt csaptak, hogy nem hallatszott, mit mond a nácik diktátort védelmező szélsőjobboldali szónok. A DW német hírportál szerint a neonácik hivatalosan a haza  és a család védelméért és a jövő meghatározásáért hirdettek gyűlést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!