szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Előítéletek alapján dönt sok tisztségviselő a menekültek sorsáról ahelyett, hogy azt vizsgálná, miért menekültek el - áll a jelentésben. Az osztrák kancellár szerint Ausztriát rágalmazza az ENSZ emberi jogi hivatala.

Nem felel meg teljes mértékben a nemzetközi emberi jogi normáknak az, ahogy Ausztria bánik menedékkérőkkel - áll a ma nyilvánosságra hozott ENSZ-jelentésben.

Az osztrák hatóságok látszólag inkább érdekeltek abban, hogy megtalálják a menedékkérők biztonságos országokba való visszaküldésének módját, mint kiderítsék azt, hogy miért is menekültek el - fogalmazott az ENSZ emberi jogi hivatala.

Mint írták, a menedékkérelmek elutasításakor számos döntést látszólag személyes véleményekre, elfogult kérdésekre és előítéletekre alapozva hoztak meg osztrák tisztségviselők.

A világszervezet emberi jogi szakértői szerint a menedékkérőknek gyakran nem biztosítják a jogi segítségnyújtást, és időnként elválasztják a szülőket gyerekeiktől abban az esetben, amikor egy családtagot kiutasítanak.

„Minden bírálatot nagyon komolyan veszünk, de kancellárként nem fogom hagyni, hogy bárki is rágalmazza Ausztriát” - jelentette ki  a jelentés kapcsán  Sebastian Kurz kancellár.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
133 millió forint osztalékot vettek ki tavaly Kasza Tibi cégéből

133 millió forint osztalékot vettek ki tavaly Kasza Tibi cégéből

Kásler: Ősztől a hetedikes fiúk is megkaphatják a HPV-elleni oltást

Kásler: Ősztől a hetedikes fiúk is megkaphatják a HPV-elleni oltást

Kunhalmi Ágnest és Tóth Bertalant választotta társelnökévé az MSZP

Kunhalmi Ágnest és Tóth Bertalant választotta társelnökévé az MSZP