Tévedésből ölhettek mormon gyerekeket a mexikói drogcsempészek

Tévedésből ölhettek mormon gyerekeket a mexikói drogcsempészek

Utolsó frissítés:

Németh András Szerző:

Németh András
Németh András

Legalább öt amerikai állampolgár – egy anya és négy gyermeke – vesztette életét egy észak-mexikói rajtaütésben. Helyi források szerint a gyilkosságokat a helyi kábítószer-maffia emberei követték el, talán tévedésből.

Az áldozatok egy helyi mormon család, a LeBaronok közül kerültek ki: az USA-ban működő mormon egyháztól elszakadt amerikaiak által létrehozott közösség tagjai néhány évtizede költöztek át Mexikóba. A helyszínen készült videókon egy kiégett autó látható, a szemtanúk szerint az áldozatok egy része élve elégett a járműben. A BBC úgy tudja, nem kizárt, hogy az áldozatok száma eléri a tízet: a nagy család tagjai – három anya és 14 gyerek – három autóval indultak el La Mora városába, és mindhárom járművet támadás érte. Az is biztos ugyanakkor, hogy a rajtaütést többen túlélték. A halottak között egy hat hónapos ikerpár is volt.

Egyelőre nem tudni, hogy valóban a LeBaron család tagjait akarták megtámadni a gyilkosok, vagy a járműveket összetévesztették a rivális drogbanda konvojával. A mormon közösség tagjai a múltban sokszor foglaltak állást a kábítószer-csempészet ellen, és elítélték az egyre terjedő erőszakot is. A LeBaron családot az utóbbi években többször is megtámadták a bűnbandák tagjai, egy évtizeddel ezelőtt az egyik LeBaront agyonverték a bűnözők.

A vérontásnak valószínűleg komoly nemzetközi következményei lesznek, hiszen az áldozatok amerikai állampolgárok voltak.