szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az üzemben csempéket gyártottak, tűz ütött ki, majd robbanás történt.

Tűz ütött ki egy robbanást követően egy kerámiaüzemben a szudáni fővárosban, Kartúmban kedden, legalább 23 ember meghalt, több mint 130 megsérült - közölte a szudáni átmeneti kormányzat.

A közlemény szerint egy tartálykocsi felrobbant, miközben földgázzal töltötte fel a Salumi nevű kerámiaüzem föld alatti tartályait, "nagy" tüzet okozva, következtében eddig legalább 23 ember meghalt. A kormányzati közlemény szerint a tűz teljesen megsemmisítette a gyárat.

A szerencsétlenségről készített videofelvételen menekülő és segítségért kiabáló emberek voltak láthatóak a baleset helyszínén. A gyárból lángok csaptak fel füsttel, miközben önkéntesek és biztonsági erők megpróbálták eloltani a tüzet.

A kormány nyilatkozata szerint az előzetes vizsgálatok a szükséges biztonsági intézkedések és felszerelések hiányára, valamint arra utalnak, hogy teljesen véletlenszerűen tároltak gyúlékony anyagokat.

A Reuters hírügynökség orvosi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az áldozatok között számos külföldi is van, köztük néhányan ázsiai országokból származnak.

A sérülteket a főváros kórházaiba szállították. Egy meg nem nevezett helyi rendőrfőnök szerint néhányuk állapota válságos.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
SZFE-s sztrájkbizottság: 64 napja nem ül le velünk senki tárgyalni

SZFE-s sztrájkbizottság: 64 napja nem ül le velünk senki tárgyalni

Duma Aktuál: Biden telefonja már pittyeg, mielőtt Trump megtámadná Iránt

Duma Aktuál: Biden telefonja már pittyeg, mielőtt Trump megtámadná Iránt

Vissza akar térni Biden az Iránnal kötött atomalkuhoz

Vissza akar térni Biden az Iránnal kötött atomalkuhoz