szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vajon ő használja ki jobban minden idők legsikeresebb brit karácsonyi filmjét, vagy Hugh Grant?

A briteknek megfeküdte a gyomrát, hogy a karácsonyi időszakba nyúlt a választási kampány – mással nem igazán lehet magyarázni azt, hogy a britek legkarácsonyibb filmje, az Igazából szerelem is központi szerepet kapott (természetesen az állami egészségügy és a Brexit mellett).

A filmben a brit miniszterelnököt alakító Hugh Grant kezdte a sort, aki – akárcsak a filmben – házról házra járt. Ám amíg ott titkárnőjét kutatta fel, most a taktikai szavazás ügyét segítette, vagyis arra hívta fel a választók figyelmét, hogy ne szavazzanak a Brexitet támogató jelöltekre. 

Tévedniük kellett azonban azoknak, akik azt gondolták, ezt nem lehet überelni, mert Boris Johnsonnak sikerült: a kormányfővel azt a jelenetet forgatták újra, amikor a filmbéli Julietet meglátogatja karácsonyi énekesként a belé titkon szerelmes Mark, és szavak helyett táblákra írva vallja be érzéseit. Johnson nem annyira a lány, inkább a Brexit és a többségi parlamenti iránti érzelmeit fejti ki a papírokon, majd a jelenet végén távoztában annyit mond: elég volt, csináljuk meg!

Ja, majd elfelejtettük: a mottó pedig az, Igazából Brexit

Itt azonban nem ér véget a történet, Johnsonnak ugyanis akadt egy kritikusa: maga Hugh Grant. A színész kedd reggel egy rádiónak nyilatkozva magas színvonalúnak nevezte a kisfilmet, ami nem is csoda, "a konzervatívoknak rohadt sok pénzük van, talán erre ment el az a sok rubel". Feltűnt azonban neki valami fontos. Bár több kártya szövege azonos, egy hiányzik a listáról, méghozzá az, amelyikre Andrew Lincoln figurája azt írta: "mivel karácsony van, őszinte leszek".

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyükeri Mercédesz Világ

Brit választás karácsony előtt, a pokol és a Brexit között

A brit választás egyetlen kézzel fogható tétje az, hogy a jó ideje húzódó Brexit-cirkuszban ki lesz a porondmester. Nehéz helyzetből kellene a győztesnek kirángatnia a szigetországot, sokan már azt gondolják: igazából az nyer, aki most veszít.

10 millióra büntették a Wizz Airt az ügyfélszolgálata miatt

10 millióra büntették a Wizz Airt az ügyfélszolgálata miatt

210-zel száguldó SUV-t kaptak el a rendőrök

210-zel száguldó SUV-t kaptak el a rendőrök

Lezuhant egy focistákat szállító kisgép Brazíliában

Lezuhant egy focistákat szállító kisgép Brazíliában