szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszterelnöknek megérte kiharcolni a választást, egyenes úton lehet a mielőbbi Brexit felé.

A brit tévécsatornák által közölt exit poll szerint 368 helyet szerezhettek meg a brit konzervatív párt jelöltjei a 650 fős parlamentben. A Jeremy Corbyn vezette ellenzéki Munkáspárt jelentősen lemaradva, mindössze 191 helyen tudott győzni, a Liberális Demokraták 13 mandátumot szereztek, míg a Skót Nemzeti Párt 51-et.

Ez azt jelenti, hogy Boris Johnson jól taktikázott, amikor igyekezett kiharcolni a voksolást, hiszen eddig pártja kisebbségből, az északír DUP külső támogatásával tudott csak kormányozni, most viszont kényelmes többségből próbálhatja kiharcolni a Brexitet.

Jeremy Corbyn viszont hatalmasat bukott, ha beigazolódik a most közölt jóslat: amíg a toryk 51 fővel tudták növelni képviselőik számát, a Munkáspárt 71 posztot veszített. A Sky elemzése szerint ez a legjobb eredmény a konzervatívok számára Margaret Thatcher győzelme óta, és a legrosszabb kimenetel a baloldalnak a 1935 óta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egekbe szökhetnek az árak a pálmaolaj-válság miatt

Egekbe szökhetnek az árak a pálmaolaj-válság miatt

Húszmilliárdnyi állami reklámpénz landolhatott tavaly a TV2-nél

Húszmilliárdnyi állami reklámpénz landolhatott tavaly a TV2-nél

Eladó egy szinte nem is létező ritkaság, egy kombi Mercedes S-osztály

Eladó egy szinte nem is létező ritkaság, egy kombi Mercedes S-osztály