szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Marián Kočnernek 10 ezer eurót is be kell fizetnie.

Marián Kočnert és Pavol Ruskót is 19 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság, előbbi üzletemberre ezen felül 10 ezer eurós pénzbüntetést is kiszabtak – írja az Újszó.

A vád szerint Marián Kočner és Pavol Rusko hamis váltókat állított ki, ezeket pedig mellékletként mutatták be a fizetési meghagyásokhoz, ezzel 69 millió euróhoz jutottak volna.

Kočnert más gazdasági bűnügyek mellett a Ján Kuciak oknyomozó újságíró és barátnője ellen 2018 februárjában elkövetett gyilkosság megrendelésével vádolják, de a Gatex cég ügyében is vádat emeltek hűtlen kezelés miatt. A meggyilkolt szlovák újságíró rendszeresen foglalkozott a vállalkozó ügyeivel.

Ruskót a váltóhamisítás mellett azzal is vádolják, hogy ő rendelte meg Sylvia Klaus-Volzová meggyilkolását. Ezekben az ügyekben egyelőre nem született döntés.

Mindketten fellebbezést nyújtottak be a döntés ellen, ezért a döntés nem jogerős, így egyelőre Ruskónak nem kell börtönbe vonulnia, Kočner vizsgálati fogságban van, és ott is marad továbbra is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elveszítjük a lakástakarék állami támogatását, ha moratóriumos lakáshitelt törlesztünk elő belőle?

Elveszítjük a lakástakarék állami támogatását, ha moratóriumos lakáshitelt törlesztünk elő belőle?

Igazgatóváltás Balázs Péter színházában: „Itt nem politikai ügyről van szó”

Igazgatóváltás Balázs Péter színházában: „Itt nem politikai ügyről van szó”

Májusban nyitnak a franciák

Májusban nyitnak a franciák