szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miamiban óvintézkedések mellett, de megtartották a hagyományos Winter Party Festivalt. Csak közben a vírus is beindult.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Minden évben több ezer látogatót vonz a Winter Party Festival nevű melegfelvonulás, amelyet hagyományosan Miamiban rendeznek. Az esemény idén sem maradt el, éppen akkor tartották, mielőtt a koronavírus világjárvánnyá fejlődött.

Az NBC most arról számolt be, hogy a fesztivál több résztvevője is elkapta a kórt, ami feltehetően azért következett be, mert olyanok is megjelentek, akikben már ott bujkált a vírus. A hírt a fesztivál szervezője közölte, hangsúlyozva, hogy az eseményt komoly óvintézkedések mellett tartották.

A szervezők elmondása szerint több ezer flakon kézfertőtlenítőt helyeztek el a helyszínen, mindemellett szórólapokon és táblákon figyelmeztették a résztvevőket, hogy figyeljenek oda magukra. Az NBC megemlíti, hogy a fesztiválra érkező tünetmentesek voltak, de ez semmit nem jelent, a vírus ugyanis a lappangási idő alatt is terjedhet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A járvány a metróközlekedést is veszélyezteti

A járvány a metróközlekedést is veszélyezteti

Merkely: Szigorítás nélkül meredeken emelkedne a fertőzöttek száma

Merkely: Szigorítás nélkül meredeken emelkedne a fertőzöttek száma

A belga nacionalistáknak nem hiányzik a Fidesz

A belga nacionalistáknak nem hiányzik a Fidesz