szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy nap alatt irtózatos mértékben nőtt a legfertőzöttebb olasz régióban a vírusosok halálozási aránya.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Összesen 25515 ember fertőzödött már meg koronavírustól Lombardiában, és ez a szám 3251-gyel magasabb a péntekinél - jelentette be szombaton kora este Giulio Gallera, a régió népjóléti tanácsosa.

Az elhunytak száma egy nap leforgása alatt 546-tal nőtt, 3095-re.

A fertőzöttek közül 8258-an vannak kórházban, közülük 1093-an fekszenek intenzív osztályon.

Gallera hozzátette, hogy a szakemberek arra számítanak, hogy hétfőtől csökkenni fog a fertőzöttek száma, remélhetőleg így lesz.

Arról, hogy egész Olaszországban mennyien fertőződtek meg a koronavírustól az elmúlt 24 órában, 18 óra után közölnek adatokat, mi is így teszünk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!