szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az igazoltan fertőzöttek száma meghaladta a 33 ezret.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Már 2182 ember halt bele az új koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegségbe (COVID-19) Spanyolországban. A spanyol egészségügyi minisztérium hétfő délutáni közlése szerint az elmúlt 24 órában

462-vel emelkedett a halálos áldozatok száma.

Az igazoltan fertőzöttek száma 33 ezer fölé nőtt az országban; a vasárnapi adathoz képest közel 16 százalékos az emelkedés.

Intenzív ápolásra 2355 beteg szorul jelenleg. A kórból eddig 3355 fő épült fel.

Az El País szerint a spanyol miniszterelnök-helyettest, Carmen Calvót is kórházba kellett vinni: légúti fertőzést diagnosztizáltak nála. Mintát is vettek tőle, amelyből hamarosan kiderül, ő is koronavírusos-e.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!