szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tedrosz Adamon Gebrejeszusz egy genfi sajtótájékoztatón beszélt róla, mekkora bajban van most szerinte a világ.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, Tedrosz Adamon Gebrejeszusz szerint egy-két hónappal ezelőtt lett volna itt a cselekvés ideje, hogy a kormányok reagáljanak az azóta világjárvánnyá vált koronavírus-járványra.

A WHO vezetője ezzel kapcsolatban egy genfi sajtótájékoztatón azt mondta, ez a vírus az első számú közellenség, és bár sok idő telt el, úgy véli, van még lehetőségünk. “Ezt azonban nem szabad elhalasztanunk”, mondta.

Tedrosz Adamon Gebrejeszusz szerint mindent meg kell tennünk, hogy kordában tartsuk a kórt. “Ez mindannyiunk felelőssége, de főleg a politikai vezetőké”.

(CNN)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!