szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy olasz illetékes többségében használhatatlannak nevezték az Oroszország által a napokban nagy felhajtással küldött segélyszállítmánnyal érkezett eszközöket, és azt mondta, az egész inkább propagandafogás volt, mintsem igazi segítség. Oroszország cáfol.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

„Az érkezett eszközök nyolcvan százaléka vagy teljesen használhatatlan, vagy alig használható Olaszországban” – idézett egy olasz illetékest a La Stampa című olasz újság.  A neve mellőzését kérő olasz politikus hozzátette, az egész akciónak PR-kampány jellege van.

Orosz források szerint Vlagyimir Putyin államfő kérésére mintegy hatszáz lélegeztető gépet és fertőtlenítő szereket küldtek a koronavírus-járvány által sújtott Olaszországba, s érkezte járványügyi szakemberek is Oroszországból. A szállítmány repülőgépekkel érkezett, majd a segélyt teherautókkal vitték tovább az észak-olaszországi Bergamóba.

Oroszország római nagykövete cáfolta a lap állításait. „Ez az állítás csak egy romlott elme szüleménye lehet. Alattomos az, aki így akar láttatni egy bajba jutott baráti nemzetnek küldött önzetlen segítséget” – mondta Szergej Razov a RIA Novosztyi hírügynökségnek.     

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!