szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az utóbbi 24 órában 737 ember vesztette életét Nagy-Britanniában a koronavírus-járvány miatt, így a halálos áldozatok száma a szigetországban is tízezer fölé – 10612-re – emelkedett.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A csak a kórházban elhunytakat tartalmazó adatok ismertetése előtt a brit kormány egyik vezető tudományos tanácsadója, Jeremy Farrar azt mondta, Nagy-Britannia a koronavírus-járvány által legsúlyosabban érintett államok egyike lehet. „Az sem kizárt, hogy nálunk a legsúlyosabb a helyzet” – mondta a tudós a BBC beszámolója szerint.

A legújabb adatok szerint Nagy-Britanniában több mint 84 ezer igazolt fertőzött van, a regisztráltak száma 24 óra alatt 5300-zal emelkedett. Kórházba eddig 19945 ember került, közel felül nem élte túl a kórt. A gyógyultak között van Boris Johnson miniszterelnök is, aki vasárnap hagyta el a kórházat, miután három napot töltött intenzív osztályon. A hatóságok szerint a britek döntő többsége betartja a karantén- és távolságtartási szabályokat.

A koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma magasabb, a kormányzat által naponta ismertetett statisztikákban ugyanis nem szerepelnek az idősotthonokban, vagy otthoni körülmények között meghaltak.  

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!