szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Növekszik az egy nap alatt beazonosított fertőzöttek és a halálesetek száma is.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Harminc áldozatot követelt a koronavírus-járvány az elmúlt 24 órában Olaszországban, míg az igazolt új fertőzöttek száma 190 - közölte az olasz polgári védelmi hatóság.

Mindez enyhe növekedést jelent, 12-vel több áldozatot és 68-cal több új fertőzöttet, mint az előző napon. Igaz, az egy nappal korábbi adat hosszú ideje a legjobb volt.

Az olaszországi járvány gócpontjában, Lombardiában 88 új fertőzöttet diagnosztizáltak és heten haltak meg az elmúlt nap során. Emilia-Romagna tartományban az új esetek száma 44, a halottaké kilenc.

Öt tartományból egyetlen új fertőzöttet sem jelentettek: Pugliából, Friuli Venezia Giuliából, Calabriából, Moliséból és Basilicatából.

A járvány február 20-i kitörése óta Olaszországban a Covid-19-betegségnek 34 644 halálos áldozata van, összesen 239 410 fertőzöttet regisztráltak az országban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Olaszország és Szlovénia megnyitotta az első közös határátkelőt

Hosszú sorok álltak az északkelet-olaszországi Friuli Venezia Giulia tartományból Szlovénia irányában a két ország közötti első határátkelő megnyitásán szombaton, miközben június 15-től az olaszok Franciaországba, Németországba, Görögországba, Svájcba és Ausztriába is szabadon utazhatnak.