szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A személyzet és az utasok élelmiszert vittek az Amazonas térség rászoruló közösségeinek. Mind a heten meghaltak.

Megtalálták egy korábban eltűnt perui katonai helikopter roncsait az északi Bagua tartomány Imaza körzetében szerdán, a szerencsétlenségben életét vesztette a legénység négy tagja és mindhárom utas - közölte a perui légierő.

Az orosz gyártmányú Mi-17-es helikopter segélyszállítmányt vitt az Amazonas őserdő perui részében található Chija település lakóinak, amikor kedden eltűnt.

A baleset okainak kiderítésére vizsgálatot indítottak.

Martín Vizcarra perui elnök részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak. Mint mondta, a helikopter személyzete és utasai élelmiszert vittek az Amazonas térség rászoruló közösségeinek a koronavírus-járvány közepette. Az őserdő bizonyos részei csak a levegőből közelíthetők meg, ez volt a helyzet ebben az esetben is - tette hozzá Vizcarra.

A 32 milliós Peruban a legfrissebb összesítés szerint eddig 312 911 koronavírus-fertőzöttet jelentettek, akik közül 11 133-an haltak meg a Covid-19-betegségben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hyundai villanyautókkal bővült a MOL Limo flottája

Hyundai villanyautókkal bővült a MOL Limo flottája

Jutalmat kap, aki leleplezi a hódmezővásárhelyi strandba ürítő fantomot

Jutalmat kap, aki leleplezi a hódmezővásárhelyi strandba ürítő fantomot

Úgy tűnik, a több Balaton többe is kerül, mint az Adria

Úgy tűnik, a több Balaton többe is kerül, mint az Adria