szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un felhatalmazta húgát, hogy egyes államügyekben ő döntsön és ezzel csökkentse az egyszemélyi vezetőre nehezedő terheket. Dél-Koreai értesülések szerint Kim egyes párt- és állami vezetőknek is megnövelte a hatalmát.

A dél-koreai hírszerzés (NIS) értesülései szerint a lépés azt jelenti, hogy Kim Jo Dzsong gyakorlatilag a második legbefolyásosabb személlyé vált a bezárkózott távol-keleti államban. Az indoklás szerint Kim azért adta át jogköreinek egy részét húgának és néhány más vezetőnek, hogy csökkenjen a már kilenc éve hatalomban lévő vezetőre nehezedő stressz.

©

Az sem kizárt, hogy a lépés célja, hogy a népszerűtlen döntéseket majd Kim környezete hozza meg, így a vezető távol tarthatja magát a kedvezőtlen visszhangot kiváltó intézkedésektől. A NIS szerint az átalakítások ellenére egyértelmű, hogy a végső döntés és a legnagyobb hatalom Kim Dzsong Un kezében maradt. 
   

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Cecília: Ne járkáljunk céltalanul fel-alá!

Müller Cecília: Ne járkáljunk céltalanul fel-alá!

Köves Slomó: Demeter Szilárd eszmefuttatása ízléstelen és méltatlan

Köves Slomó: Demeter Szilárd eszmefuttatása ízléstelen és méltatlan

Az iráni elnök szerint Izrael likvidálta az atomtudósukat

Az iráni elnök szerint Izrael likvidálta az atomtudósukat