szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az országban sokan figyelmen kívül hagyják a távolságtartásra vonatkozó szabályokat, így nagy a valószínűsége egy súlyos második hullámnak.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Átlépte az ötmilliót az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Brazíliában, a halálos áldozatoké pedig megközelítette a 150 ezret – közölte az egészségügyi minisztérium szerdán. A tájékoztatás szerint kedden 31 553 új esetet és 735 halottat regisztráltak.

Habár az új fertőzöttek átlagos napi száma csökkent a júliusi csúcs óta, szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a latin-amerikai országban sokan figyelmen kívül hagyják a távolságtartásra vonatkozó óvintézkedéseket, így nagy a valószínűsége egy súlyos második járványhullámnak.

Roberto Medronho, a Rio de Janeiró-i Egyetem járványügyi szakértője szerint a valós számok sokkal magasabbak a hivatalosan regisztráltaknál, mert nem tesztelnek eleget a hatóságok. "Attól tartok, hogy második hullám jön, mint Európában, ami komoly aggodalomra ad okot" – mondta.

Brazíliánál csak az Egyesült Államokban regisztráltak több fertőzöttet és halottat.

Jair Bolsonaro brazil elnök a járvány kitörése óta többször is elbagatellizálta a helyzet súlyosságát, volt, hogy aprócska influenzának nevezte az új koronavírus okozta Covid-19-betegséget, és azt hangoztatta, hogy a korlátozások romba döntik a gazdaságot, ami éhezéshez, káoszhoz és nyomorhoz fog vezetni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szentségtörés Samantha nélkül forgatni a Szex és New Yorkot

Szentségtörés Samantha nélkül forgatni a Szex és New Yorkot

Kasztner Rezső unokája lett az izraeli Munkapárt elnöknője

Kasztner Rezső unokája lett az izraeli Munkapárt elnöknője

Szó sem volt a modellváltásról szóló széles körű egyeztetésről a Debreceni Egyetem professzorai szerint

Szó sem volt a modellváltásról szóló széles körű egyeztetésről a Debreceni Egyetem professzorai szerint