szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Paul Fox váltja Iain Lindsay-t.

Pénteken átadta megbízólevelét Paul Fox, az Egyesült Királyság új rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövete Áder János köztársasági elnöknek a Sándor-palotában. Fox közölte: nagy öröm ez neki. „Nagykövetként az elkövetkezendő években mindent meg fogok tenni, hogy tovább erősítsem az Egyesült Királyság és Magyarország kiváló kétoldalú kapcsolatait, valamint a népeink közötti barátságot” – mondta a diplomata.

„Hiszem, hogy az országaink közötti szoros kötelék segítségével sikeresen együttműködhetünk olyan globális kihívások kezelésében is mint a környezetvédelem, amelynek ügye a 2021 novemberében Nagy-Britanniában, Olaszországgal együttműködésben rendezendő 26. ENSZ klíma-csúcstalálkozó kapcsán a Budapesti Brit Nagykövetség számára kiemelten fontos tevékenységi terület lesz. Várom a közös munkát magyar barátainkkal, hogy együttes erővel küzdjünk meg a mindannyiunkat érintő kihívásokkal” – tette hozzá.

Fox Iain Lindsay-t váltja, utóbbi távozását idén februárban jelentették be. Lindsay 2016. március 30-án adta át megbízólevelét az államfőnek. Már kinevezése után magyarul mondott köszöntőt, és azóta is többször olvasott magyar verseket és regényrészleteket Instagram- és Facebook-oldalán. A Magyar Kultúra Napján például a Pál utcai fiúkból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG360 hvg360

"Ha nekiállunk átírni a történelmet, hol kezdjük?" – Iain Lindsay a HVG Teraszon

A diplomáciától idén búcsúzó és üzleti karriert tervező budapesti brit nagykövet a szobordöntési hullámról kifejtette, hogy számára Winston Churchill például minden hibája ellenére nemzeti hős. A rasszizmus ellen persze fel kell lépni, de szobrokat rongálni vagy morálisan ítélkezni, az Iain Lindsay szerint nincs rendben. Nem lehet valaki egyszerre ügyész, esküdtszék és bíró. Egy demokráciában szabályok, törvények, megválasztott kormányok vannak, ha valakik azt hiszik, hogy morálisan mások fölött állnak, az anarchiához vezet.

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Iain Lindsay: A Brexit-népszavazással kezdtem, és most a koronavírussal fejezem be

Pont fél év múlva fog távozni Budapestről Iain Lindsay, a koronavírus-pánik kitörése előtt, de már a Brexit után beszélgettünk vele. Az Egyesült Királyság budapesti nagykövete vallja, hogy van élet az után is, hogy kiléptek az EU-ból, és azt sem tartja kizártnak, hogy egyszer lesz magyar tagja a brit kormánynak. Interjú.

Jön az Iron Maiden

Jön az Iron Maiden

Radar 360: Kövér szülésre buzdít, az orvosok katasztrófától tartanak

Radar 360: Kövér szülésre buzdít, az orvosok katasztrófától tartanak

Magyar fotós lett a közönségdíjas az év legviccesebb természetfotója versenyben

Magyar fotós lett a közönségdíjas az év legviccesebb természetfotója versenyben