szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kíméletlenül érkezett meg a koronavírus-járvány második hulláma egy venetói idősotthonba.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Ötvennyolc bentlakó közül negyvenöten, hatvan dolgozó közül huszonnyolcan koronavírusosak az olaszországi Cortina d'Ampezzo település szociális otthonában, ahol október elején tizenegy ember hunyt el – írja a Corriere.it.

A Veneto tartománybeli otthon vezetője, Paolo Stocco azt mondja, nem érti, hogyan kerülhetett be a vírus az intézménybe, ők ugyanis nagyon szigorúan követik a protokollt. A vezető szerint a járvány második hulláma drámai és felkavaró módon fejlődött ki, a komplexum mindhárom emeletén élők között akadnak fertőzöttek. Olaszországban – akárcsak más országokban és nálunk – tavasszal a járvány rengeteg áldozatot szedett az idősotthonokban.

A Majoni idősotthont az első hullámban kevésbé sújtotta a járvány, február vége és október eleje között három ember hunyt el, és egyszerre legfeljebb tíz fertőzött volt az ott élők között. Eközben az intézmény vezetése Stocco elmondása alapján mintaszerűen készült arra, hogy megelőzze a járvány újabb hullámában a vírus bekerülését, mégsem sikerült megakadályozni. A vezető azt még belátja, hogy valamilyen hiba folytán valaki behurcolhatta a vírust, de azt már nem érti, hogyan terjedhetett el ennyire ilyen kontrollált körülmények között. 

Olaszországban az utóbbi napokban olyan komoly fertőzésszám-emelkedést regisztráltak, amilyenre még tavasszal sem volt példa, bár jelenleg sokkal több tesztet végeznek ezért. Az olasz kormányfő ezért vasárnap este a társadalmi életet befolyásoló korlátozásokat jelentett be a járvány megfékezésére.

Villámgyorsan kapcsolt, életeket mentett egy olasz idősotthon vezetője

Miközben több lombardiai idősotthonban százakat ölt meg a koronavírus, van egy intézmény, amelyben senki sem betegedett meg, mert a vezető gyorsan lépett, hiába háborogtak a rokonok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Újabb betegcsúcs Olaszországban

Minden korábbinál többet, 10925 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak szombaton Olaszországban. Pénteken is sok – 10010 – volt az újonnan nyilvántartásba vett vírushordozók száma.

Villámgyorsan felfrissítették a Toyota Camryt

Villámgyorsan felfrissítették a Toyota Camryt

Ne kopaszd meg a bankod! – az MNB letiltott egy engedély nélküli alkuszcéget

Ne kopaszd meg a bankod! – az MNB letiltott egy engedély nélküli alkuszcéget

Az algériai egészségügyet letarolja a Covid: már 120 ápoló halt bele a fertőzésbe

Az algériai egészségügyet letarolja a Covid: már 120 ápoló halt bele a fertőzésbe