szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tunéziai külügy határozottan elítélte a merényletet, elutasította a terrorizmus és a szélsőségesség minden formáját, egyúttal óvott a vallások ideológiai és politikai kihasználásától is.

Tunézia csütörtökön elítélte a nizzai Notre-Dame-bazilikában aznap elkövetett terrortámadást, és bejelentette, hogy vizsgálatot indít a gyanú alapján, amely szerint a támadó tunéziai állampolgár. Több forrásból is közölték, hogy a merénylő, aki a reggeli órákban meggyilkolt három embert, tunéziai származású.

©

Az elkövetőről jelenleg annyit tudni, hogy Tunéziában született 1999. március 29-én. Lampedusában egy ellenőrzésen akadt fenn, így került Bariba, ahol a lefotózását követően az illegális határátlépőknek fenntartott terminálba került.

Tunézia határozottan elítéli a nizzai terrorista incidenst és szolidaritását fejezi ki a francia kormánnyal és néppel

– áll a tuniszi külügyminisztérium közleményében. Az állásfoglalás elutasította a terrorizmus és a szélsőségesség minden formáját, egyúttal óvott a vallások ideológiai és politikai kihasználásától.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sokat nyerhetnek a járványon, akik digitális pénzügyekben utaznak

Sokat nyerhetnek a járványon, akik digitális pénzügyekben utaznak

Dédunokák nélkül karácsonyozhat Erzsébet királynő

Dédunokák nélkül karácsonyozhat Erzsébet királynő

Miért jutnak egyre messzebb a szárazföldön a hurrikánok?

Miért jutnak egyre messzebb a szárazföldön a hurrikánok?