szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Michael Flynn mindössze 22 napig töltötte be a posztot 2017-ben.

Donald Trump bizalmasai körében felvetette, hogy elnöki kegyelemben részesíti Michel Flynnt, volt nemzetbiztonsági tanácsadóját – értesült az Axios.

A portál információi szerint az amerikai elnök azon is gondolkozik, hogy felmenti azokat a szövetségeseit, akiket elítéltek az elmúlt évek során.

Trump még 2017. január 20-án nevezte ki nemzetbiztonsági tanácsadójának Michael Flynnt, aki mindössze 22 nap után lemondott, mert nyilvánosságra került, hogy félrevezette Mike Pence alelnököt és a Fehér Ház magas rangú tisztségviselőit a Washingtonba akkreditált orosz nagykövettel folytatott januári megbeszéléseiről.

Flynn akkor elismerte, hogy nem tájékoztatta megfelelően Pence-t arról, hogy telefonon beszélt az orosz nagykövettel az Oroszország elleni amerikai szankciókról még Trump beiktatása előtt (egészen pontosan letagadta az egészet). Az alelnök emiatt szintén tagadta a sajtó előtt, hogy egyeztettek volna az oroszokkal, egészen addig, amíg az igazságügyi minisztérium nem jelezte a Fehér Háznak, hogy Flynn hazudott, ezért Moszkvából zsarolható lehet.

Idén januárban Bill Barr igazságügyi miniszter arra tett javaslatot, hogy ejtsék Flynn ügyét, azonban ezt akkor az illetékes bíró nem tette meg.

Flynn egyébként később bocsánatot kért Trumptól és Pence-től is, akik elfogadták a gesztust.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Négyszáz forint fölé kúszik a gázolaj átlagára

Négyszáz forint fölé kúszik a gázolaj átlagára

Operatív törzs: A 89 év felettieket a háziorvosok oltják majd, késik a Pfizer szállítmánya

Operatív törzs: A 89 év felettieket a háziorvosok oltják majd, késik a Pfizer szállítmánya

Nébih: Illegális a bambusz pohár, hamarosan súlyos bírság vár arra, aki ilyet forgalmaz

Nébih: Illegális a bambusz pohár, hamarosan súlyos bírság vár arra, aki ilyet forgalmaz