szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A támadók akkor törtek be az iskolába, amikor a gyerekek már aludtak, és válogatás nélkül tüzet nyitottak.

Fegyveresek sok tanulót elhurcoltak két nappal ezelőtt egy bentlakásos iskolából az észak-nigériai Katsina állambeli Kankarában, mások elbújtak az erdőben. Összesen több mint háromszáz diáknak veszett nyoma – közölte a helyi rendőrség vasárnap.

A motorokon érkezett támadók december 11-én este hatoltak be az intézmény területére, és nyitottak válogatás nélkül tüzet, amikor a diákok már aludtak.

Az iskolának 839 diákja van, akik közül 333-nak a holléte jelenleg ismeretlen. A hatóságok az elhurcoltak számának megállapításán dolgoznak.

Eddig egyetlen szervezet sem jelentkezett a rajtaütés elkövetőjeként.

A védelmi miniszter arról számolt be, hogy a hadsereg nagyszabású műveletet indított a támadók kézre kerítése, a tanulók megmentése érdekében. Az első nyomozati eredmények szerint feltehetőleg emberrablókról van szó, akik váltságdíjat akarnak kicsikarni. Hasonló atrocitásokat azonban a Boko Haram iszlamista terrorszervezet is elkövetett már a múltban.

(Képünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!