szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A francia Sanofi a Pfizer/BioNTech vakcinája mellett a Johnson and Johnson oltóanyagának előállításába is be fog segíteni, amíg saját vakcinája nem készül el.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Saját koronavírus elleni vakcinájának klinikai tesztelésébe kezdett a Sanofi – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján a gyártó. A francia cég a brit GlaxoSmithKline vállalattal fejlesztett közösen fehérjealapú oltóanyagot a koronavírus ellen. A Sanofi bejelentése után azonban tartogatott még egy másik hírt is: amíg a saját oltóanyaguk klinikai tesztjei zajlanak, addig a Johnson and Johnson vakcináját is gyártani fogják az üzemükben. Mint mondták, a közép-franciaországi Lyon közelében lévő gyárukban fognak havonta 12 millió dózisnyi vakcinát flakonozni.

A Sanofi nem először engedi át gyártósorait közvetlen konkurenciájának: korábbi bejelentésük szerint 2021 nyarán 125 millió dózisnyi Pfizer/BioNTech vakcinát fognak gyártani frankfurti üzemükben. A francia gyártó azonban korántsem önként engedi át a gyártósorait: korábban a francia kormány többször is felszólította a gyártót, hogy segítsen be a Pfizer készítményének előállításába, ugyanis az Európai Unió tagállamai minél hamarabb szeretnék kézhez kapni a tőlük megrendelt adagokat is.

(Kiemelt képünk illusztráció!)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Már tesztelik a GSK–Sanofi-vakcinát is

A két cég megcsúszott a fejlesztéssel, mert az első klinikai vizsgálatok során az oltóanyag nem alakított ki megfelelő immunválaszt az idős emberek szervezetében.

Íme az ötös lottó nyerőszámai

Íme az ötös lottó nyerőszámai

Olcsóbb lehet az Apple AR-szemüvege a vártnál, és hamarabb is érkezhet

Olcsóbb lehet az Apple AR-szemüvege a vártnál, és hamarabb is érkezhet

Ilyen covidos filmet Magyarországon nem forgathatnának

Ilyen covidos filmet Magyarországon nem forgathatnának