szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Sanofi saját vakcinája jelentősen késik, így addig besegít a Pfizer-BioNTech oltóanyag gyártásába.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A Sanofi gyógyszergyár több mint 100 millió dózis vakcina előállításában segít a Pfizernek – mondta el a vállalat vezérigazgatója a Le Figaronak.

Paul Hudson hozzátette, hogy az oltóanyagot júliusban kezdik el palackozni a Pfizer és a BioNTech termékét előállító frankfurti gyárban.

Mivel a Sanofi és brit partnere, a GlaxoSmithKline 2021 végére halasztotta a saját oltásának fejlesztését, a francia vállalat ezért úgy döntött, hogy megkeresi a Pfizer-t, hogy "hogyan tudnának hasznosak lenni" a koronavírus elleni küzdelemben – mondta el a vezérigazgató.

A francia kormány egyébként az elmúlt hetekben folyamatosan nyomást gyakorolt a Sanofira annak érdekében, hogy vizsgálja meg annak a lehetőséget, miként tudná a gyártósorait a már forgalomban lévő vakcinák gyártására átengedni.

Az Európai Bizottság tavaly szeptemberben kötött megállapodást a Sanofi-GSK gyógyszercégekkel, 300 millió adag oltóanyag felvásárlására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Miskolcon pótolnák be a tavaly elmaradt, idén megszűnő POSZT-ot

Miskolcon pótolnák be a tavaly elmaradt, idén megszűnő POSZT-ot

Oroszország rákapcsolódott az 5G-re: másodpercenként 1,5 Gbit a sebesség

Oroszország rákapcsolódott az 5G-re: másodpercenként 1,5 Gbit a sebesség

Pintér Sándor üzlettársai megint bevásároltak a biztonsági piacon

Pintér Sándor üzlettársai megint bevásároltak a biztonsági piacon