szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A titkosszolgálatoknak mondott beszédében hidegháborús stílusban kérte fel arra az FSZB dolgozóit, hogy legyenek nagyon éberek és védjék meg a Szputnyik V vakcinát a hiteltelenítő kampánytól.

A belbiztonsági és kémelhárítási feladatokat ellátó Szövetségi Biztonsági Szolgálatnál (FSZB) mondott beszédében hidegháborút idéző hangulatban intette éberségre a titkosszolgálatokat Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök szerint azért kell figyelni, mert szerinte a Nyugat uralma alá akarja vonni Oroszországot – írja a Moscow Times.

"Ez nem a versengésről szól, az természetes a nemzetközi kapcsolatokban, hanem egy állandó és nagyon agresszív jelenség, aminek célja megtörni a fejlődésünket, konfliktusok generálása a határainknál, instabilitást provokálni és aláásni Oroszország értékeit, végül meggyengíteni Oroszországot, és külső ellenőrzés alá vonni" – mondta a beszédben.

Putyin erre hivatkozva azt kérte, dolgozzanak kiemelten többek közt a Szputnyik V koronavírus-vakcina hiteltelenítési kampánya ellen, de szerinte hasonló módszerekkel akadályoznák az Északi Áramlat 2 gázvezeték megépítését is.

A Nyugattal szemben régóta erősen kritikus orosz elnök mostanában új sebességre kapcsolt: a börtönbe zárt aktivista, Alekszej Navalnij mellett tüntető tömeget is külföldi beavatkozásnak tudta be, miközben ezreket tartóztattak le, és tartottak megalázó körülmények között.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Szabó László, a Tévémaci megalkotója

Meghalt Szabó László, a Tévémaci megalkotója

Az átoltottságtól függetlenül alakulhatnak a német korlátozások

Az átoltottságtól függetlenül alakulhatnak a német korlátozások

Pénzt kér a megölt tüntetők családjától a holttestek visszaszolgáltatásáért a mianmari hadsereg

Pénzt kér a megölt tüntetők családjától a holttestek visszaszolgáltatásáért a mianmari hadsereg