szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ismeretlen eredetű koronavírusos esetet jelentettek be Új-Zéland legnagyobb városában, Aucklandben, ahol egyhetes lezárás kezdődik vasárnap reggel.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Még nem tudni, hogy az illető hogyan fertőződött meg, a szimptómák kedden jelentkeztek, de egészségügyi tisztviselők szerint már egy hete ő maga is fertőzhetett. Ráadásul ezalatt több közterületen is megfordult.

A közel kétmilliós városban két hete egy háromnapos karantént rendeltek el, miután egy háromtagú családban a vírus rendkívül fertőző brit variánsát mutatták ki. Egyelőre nem tudni, hogy a mostani eset összefüggésben áll-e a korábbi februári fertőzéssel.

Auckland hármas színtű lezárása azt jelenti, hogy a város lakói csak a szükséges bevásárlások és munkába menetel miatt hagyhatják el otthonaikat, és a közterületeket is lezárják.

Új-Zéland az egyik legsikeresebben védekező ország a járvánnyal szemben. A pandémia kezdete óta eddig kevesebb, mint 2400 esetet regisztráltak, nyilvánvalóan részben annak is köszönhetően, hogy a mostanihoz hasonlóan gyors korlátozásokkal reagáltak a pozitív esetekre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újraindul az egyik legnagyobb játékos show: ingyen lehet nézni az E3-at

Újraindul az egyik legnagyobb játékos show: ingyen lehet nézni az E3-at

Duma Aktuál: A felcsúti peren kényszer-szerencsekerék és szauna is lesz?

Duma Aktuál: A felcsúti peren kényszer-szerencsekerék és szauna is lesz?

Hadházy: Orbán Viktor hazudik az iskolanyitásról

Hadházy: Orbán Viktor hazudik az iskolanyitásról