szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tervezett béremeléseket 2023 márciusáig felfüggesztik Vatikánban.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A koronavírus-járvány miatt Vatikán bevételei is csökkentek, ezért Ferenc pápa egy rendelettel gazdasági megszorításokat jelentett be, hogy elkerüljék az elbocsátásokat – írja a BBC.

A rendelet szerint április elsejétől a bíborosok fizetése 10 százalékkal csökken, nekik eddig havonta 4-5 ezer euró volt a jövedelmük. A papok fizetését arányosan 3–8 százalékkal mérséklik, a tervezett béremeléseket pedig 2023 márciusáig felfüggesztik. A pápa magán nem tud spórolni, mivel nincs jövedelme.

A hírportál azt írja, hogy Vatikán idei bevétele várhatóan nagyjából 213 millió euró lesz, 50 millió euróval kevesebb, mint tavaly.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!