szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A férfit nyolc nő meggyilkolásáért és megerőszakolásáért ítélték életfogytiglanra.

A párizsi Pitié-Salpêtrière kórházban meghalt Michel Fourniret – írja a bfmtv.com. A férfi az elmúlt években Alzheimer-kórtól szenvedett.

Az ügye nagy vihart kavart a kétezres években, Michel Fourniret-t 2008-ban ítélték letöltendő életfogytiglanra hét fiatal lány megerőszakolásáért és meggyilkolásáért, amit 1987 és 2003 között követett el. A sorozatgyilkos felesége, Monique Olivier is börtönbe került, őt bűnrészesség miatt ítélték életfogytiglanra.

Fourniret 11 gyilkosságot vallott be, köztük Joanna Parish brit hallgató megölését, de más eltűnésekkel is összefüggésbe hozták, leginkább a francia-belga határon található Ardennek-régióban.

A gyilkosságsorozat 2003 júniusában ért véget a belgiumi Namur közelében, amikor egy kongói lánynak sikerült elmenekülnie, később pedig felismerte azt a furgont, amelynek hátuljában összekötözve feküdt. A belga hatóságok Oliviert 2005-ben, Fourniret-t pedig 2006-ban adták ki Franciaországnak.

2018 februárjában Fourniret beismerte, hogy megölt még két nőt, végül 2018. november 16-án Farida Hammiche meggyilkolása miatt ítélték el ismét, a nyolc nő közül ő lehetett az utolsó, akivel a férfi végzett. Letartóztatásáig az egykori erdőgondnok Európa egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa volt. A férfi gyakran azzal dicsekedett, hogy még a szadista belga pedofil Marc Dutroux-t is lekörözte.

A sorozatgyilkos a BFM TV szerint magával vitt a sírba több titkot is. Fourniret felesége beszélt a hatóságoknak egy Estelle Mouzin nevű kislány meggyilkolásáról is, aki 2003-ban tűnt el, és elmondása szerint a házánál temetett el a férje. Az elmúlt hónapokban több helyen is ásatásokat tartottak az ingatlan körül, de nem sikerült megtalálni a kislány holttestét. Fourniret halálával kicsi az esély, hogy megtalálják Estelle Mouzint.

18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Élete végéig börtönben marad a kaliforniai sorozatgyilkos

Több egymás utáni életfogytig tartó börtönbüntetést kapott Joseph DeAngelo, aki 1975-ben kezdődött kaliforniai gyilkosságsorozata során legalább 13 embert ölt meg, és több tucat nőt erőszakolt meg. Az ítélet azt jelenti, hogy az egykori rendőr a rácsok mögött éli le élete hátralévő részét.