szerző:
MTI/hvg.hu

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a szerdai kormányülésen téma lesz a taxisok problémája az Uberrel. Lázár János szerint mindenkivel konzultálnak az ügyben.

A kormány szerdai ülésén megtárgyalja a taxisok ügyét – mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy más témában tartott sajtótájékoztatón hétfőn.

A miniszter közölte: mindenkivel konzultálnak, a közlekedési államtitkárság már több alkalommal is egyeztetett a taxisok képviselőjével, és mérlegelni fog minden javaslatot.

©

Hétfő kora délután taxisokból álló küldöttség indult a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz, a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, valamint az Uber irodájához. A taxisok célja, hogy információt kérjenek követelésük teljesítésének időpontjáról. A taxisok az után döntöttek így, hogy problémájukra nem született megoldás a képviselőik és Tarlós István főpolgármester közötti megbeszélésen, és az Uber ellen meghirdetett demonstrációjuk folytatása mellyett döntöttek.

A taxistüntetés láttán hétfőn Tarlós István is megszólalt, azt mondta, a fővárosnak nincs hatósági eszköze és fizikai lehetősége arra, hogy az Ubert betiltsa, hiába nem felelnek meg az előírásoknak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!