szerző:
MTI/hvg.hu

Dezinformáció van, az elkeseredett migránsok ezért most erőszakosan és csoportosan ostromolják a határt Szerbia felől – mondta a közszolgálati tévében Bakondi György. A félreinformálásért a miniszterelnök főtanácsadója "a civil szervezeteket" tette felelőssé.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtök reggel a köztévén állt bele tövig a civilellenes retorikába. Az MTI le is tudósította a volt Tél tábornok üzenetét:

Civil szervezeteknek a magyar határ kinyitásáról szóló dezinformációja miatt egyre több bevándorló indul meg Belgrádból Magyarország felé.

Bakondi szavai szerint sokan csoportosan és erőszakosan kísérlik meg a határátlépést, mert igen rossz, fűtetlen körülmények között időznek Szerbiában, és már nincs mit veszteniük. Őket minden esetben embercsempészek segítik – tette hozzá.

Bakondi a Kossuth Rádióban is beszélt csütörtök reggel, ott azt mondta, naponta 80-100 ember próbálkozik a bejutással a szerb-magyar határ teljes szakaszán. Ha ez így is van, túlnyomó többségüknek nem sikerül, legalábbis a rendőrség adatai szerint az elmúlt 30 napban az országban összesen alig több mint 200 illegális határátlépőt fogtak el.

A Fidesz alelnöke, Németh Szilárd kedden jelentette be, a kormány célja, hogy "eltakarítsa" a Soros György által pénzelt "álcivil" szervezeteket, konkrétan a TASZ-t, a Helsinki Bizottságot és a Transparency Internationalt, amelyek úgy akarnak beleszólni a "nagypolitikába", hogy – a rezsibiztos szerint – erre nincs legitimációjuk.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!