szerző:
hvg.hu

A DK Juhász Péterrel ért egyet a csepeli ellenzéki jelölt ügyében.

Mint azt megírtuk, a 24.hu úgy tudja, az MSZP Csepelen Bangóné Borbély Ildikót akarja indítani a fideszes Németh Szilárd ellen, annak ellenére, hogy a legutóbbi választásokon az Együtt színeiben induló Szabó Szabolcs volt a közös ellenzéki jelölt a választókerületben, aki meg is nyerte a parlamenti helyet.

Ezt szóvá tette Juhász Péter, az Együtt elnöke is, aki a Facebookon már MSZP-Fidesz együttműködést sejtett a háttérben Szabó Szabolccsal szemben egy másik ellenzéki jelölt indítása miatt, a Demokratikus Koalíció pedig az atv.hu-nak küldött közleményében ellenezte Bangóné csepeli indulását.

Mint írták, "nincs rendjén, hogy az MSZP a Csepelen 2014-ben győztes Szabó Szabolcs (Együtt) ellen akarja indítani Bangóné Borbély Ildikót. Azt a körzetet az Együttnek tartottuk fenn a DK és a szocialisták megállapodásában. Ha Bangóné is indul, biztos, hogy a fideszes Németh Szilárd nyer. Több felelősség, méltányosság, együttműködés, különben nem lesz kormányváltás."

Az MSZP Juhász Péter kirohanására egy rövid közleménnyel reagált csak, ebben azt írják, a koordinált jelöltállításról szóló tárgyalásokat december 31-én lezárták, és "most már a következő lépéseken van a sor", egyébként pedig szerintük "közös jelöltek, közös lista, közös miniszterelnök-jelölt" az Orbán-rezsim leváltásának egyetlen útja.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!